Vintage smink készítése lépésről lépésre

A vintage stílus elemei egyre inkább visszaköszönnek napjainkban is. Ez alkalommal a tökéletes vintage smink lépéseit fogjuk bemutatni.

 

Az ilyen stílusú sminket roppant egyszerű elkészíteni, és a „kevesebb néha több” elvre kell gondolni közben. A szemet kevésbé, az ajkakat jobban hangsúlyozzuk. Első lépésként vigyél fel az arcbőrödre megfelelő árnyalatú, vagy annál kicsit világosabb alapozót. A tökéletes fedéshez használj ecsetet, vagy egy szivacsot. Az ujjainkkal sajnos nem tudjuk rendesen eloszlatni a krémet.

Következő lépésként rögzítsd az alapozót púderral, melyet szintén vékony rétegben viszel fel az arcodra, ügyelve arra, hogy a por ne üljön meg az apró ráncaidban. Ha szükséges ezután igazíthatod a szemöldöködet is. Ahol hiányos, oda vigyél fel -a szemöldöknél kicsivel világosabb- szemöldök port.

Ezután két színű szemhéjpúderre lesz szükséged. Egy világosabbra és egy sötétebbre. A világosabbat applikáld fel az egész szemhéjadra, egészen a szemöldöködig. A lágyabb hatás érdekében érdemes az ujjaiddal eldolgozni a festéket. Ezután következik a sötétebb árnyalat amit a külső szemzugba kell felvinned, összedolgozva a két színt.

A szem kiemelésére használj tust, vagy fekete szemceruzát, amit csak a felső szemhéjadon alkalmazz! A vonal legyen ívelt, kifelé vastagodó, macskaszem-hatású. Végül következhet a szempillaspirál, mellyel kiemeled a hosszú szempilláidat. Érdemes csak a felső sort kifestened, mert a nap folyamán könnyen megfolyhat a spirál, ami nem túl szerencsés .

vintage smink

Ahogyan említettem, ez egy száj-hangsúlyos smink. Vegyél elő egy kontúrceruzát, mellyel finoman megrajzolhatod az ajkad vonalát, ha kicsit teltebb hatást szeretnél elérni, akkor húzd a szád vonalánál kicsit feljebb a kontúrt. Innentől kezdve már csak ki kell tölteni rúzzsal a vonalak között. A tökéletes fedés érdekében ecsettel vidd fel a rúzst.

Utolsó lépésként már csak a pirosító maradt. Keresd meg az arccsontodat, majd ferde irányú mozdulatokkal, lágy hatást elérve vidd fel ecsettel erre a területre.

Látható, hogy nem nagy ördöngösség a vintage smink elkészítése, viszont az eredmény igazán gyönyörű és nőies lesz.

Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 0 Átlag: 0

Szólj hozzá!