A tökéletes mézeskalács

Hozzávalók:

1 kg liszt

30 dkg porcukor

1 csipet só

30-40 dkg méz

3 tojás

3 evőkanál margarin

1 teáskanál szódabikarbóna

3 dkg fahéj

1 dkg őrölt szegfűszeg

2 dkg mézeskalács-fűszerkeverék

Szitáld át, majd keverd össze a lisztet, a porcukrot, a fűszereket és a szódabikarbónát. Ezután add hosszá a tojásokat és a szoba hőmérsékletű margarint is a tésztához, és dolgozd össze, következő lépésként öntsd hozzá a langyos mézet. Ha ragad a tészta,  adj hozzá kevés lisztet és gyúrd addig, hogy könnyedén elváljon a tál falától. A tésztát takard le egy konyharuhával, és egy egész éjszakán át hagyd pihenni. Nem kell megijedni, ha másnapra repedezetté válik a tészta. Ilyen esetben ismét egyneművé kell gyúrni. Ezután már csak a kedvenc formáidra lesz szükség, szaggasd ki a tésztát, tedd be a sütőbe, ahol 15-20 perc alatt megsülnek a mézeskalácsok.

Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 0 Átlag: 0

Szólj hozzá!