A tökéletes mézeskalács
Hozzávalók:
1 kg liszt
30 dkg porcukor
1 csipet só
30-40 dkg méz
3 tojás
3 evőkanál margarin
1 teáskanál szódabikarbóna
3 dkg fahéj
1 dkg őrölt szegfűszeg
2 dkg mézeskalács-fűszerkeverék
Szitáld át, majd keverd össze a lisztet, a porcukrot, a fűszereket és a szódabikarbónát. Ezután add hosszá a tojásokat és a szoba hőmérsékletű margarint is a tésztához, és dolgozd össze, következő lépésként öntsd hozzá a langyos mézet. Ha ragad a tészta, adj hozzá kevés lisztet és gyúrd addig, hogy könnyedén elváljon a tál falától. A tésztát takard le egy konyharuhával, és egy egész éjszakán át hagyd pihenni. Nem kell megijedni, ha másnapra repedezetté válik a tészta. Ilyen esetben ismét egyneművé kell gyúrni. Ezután már csak a kedvenc formáidra lesz szükség, szaggasd ki a tésztát, tedd be a sütőbe, ahol 15-20 perc alatt megsülnek a mézeskalácsok.
Szólj hozzá!