Mandulás golyók

Hozzávalók:
50 dkg darált háztartási keksz
10 dkg vaj
25 dkg cukor
3 ek cukrozatlan kakaópor
1-2 tk. mandula aroma
100 g kókuszreszelék

A darált kekszet öntsük egy nagyobb tálba, adjuk hozzá a cukrot és a kakaóport. Egy hőálló tálban lassan olvasszuk fel a vajat, és keverjük el benne az aromát is. Ezután az összes hozzávalót dolgozzuk össze, és ha esetleg száraznak éreznénk a tésztát, tegyünk hozzá még egy kevés tejet. Ha zöld színű aromát kaptunk, akkor számítsunk arra, hogy süteményünk is átveszi a színt. Csomagoljuk fóliába az elkészült tésztát, és egy pár órára hagyjuk a hűtőszekrényben pihenni, hogy egy kicsit összedermedjen. Ezután formáljunk belőle kisebb golyókat, és végül forgassuk őket kókuszreszelékbe. Karácsonyra is kiváló, hamar elkészíthető, esztétikus édesség, mely garantáltan nagy sikernek fog örvendeni.
Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 0 Átlag: 0
Megosztás: Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Email this to someonePrint this page

Szólj hozzá!