Mézes-mandulás almakarikák

Hozzávalók:

  • 4 alma
  • 2 tojás, 6 ek. liszt
  • 1 dl szénsavas ásványvíz
  • 2 dl mandulalikőr
  • 5 ek. méz, fahéj
  • 6 ek. tejszín, olaj
Az almákat szabadítsuk meg a héjuktól, kicsit mossuk meg őket. Ezt követően szeleteljük fel körülbelül fél cm-es karikákra őket, majd vágjuk ki a csutka részeit. Amíg elkészítjük a tésztát, tegyük őket a mandulalikőrbe, hogy egy kis extra ízt szívjanak magukba. A tészta egyszerű: a tojást felverjük az ásványvízzel, hozzáadjuk a lisztet és a fahéjat, és csomómentesre elkeverjük a masszát. Ezután egy serpenyőbe ujjnyi vastagságú olajat öntünk, felforrósítjuk. Az almakarikákat mártsuk bele a tésztába, majd tegyük őket az olajba megsülni. Ha már szép aranybarnák, vegyük ki őket, és alaposan csöpögtessük le róluk az olajat, majd helyezzük őket papírtörlőre, hogy a maradékot zsiradékot is felszívják róluk. Ez idő alatt főzzük sziruposra a méz, mandulalikőr, tejszín és fahéj alkotta keveréket. Végül öntsük le ezzel az öntettel az almakarikákat, és tálaljuk még melegen.
Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 0 Átlag: 0

Szólj hozzá!