A 2015-ös divat meghatározó elemei

A divat folyton változik, minden évben van egy kiemelt szín vagy minta, ami igazán meghatározó. Nem lesz ez máshogy 2015-ben sem, most eláruljuk, milyen ruhadarabokat kell kötelezőn beszerezni.

 

Az idei év divatszíne leginkább egy barnás-bordós földszínként definiálható, mely marsala néven fut. Az mindenképp elismerendő tény, hogy sokkal inkább viselhető a mindennapok során, mint a 2014-es év orchideája, vagy a 2012-es élénk narancssárga. Ha marad ez a tendencia, akkor minden páratlan évre kapunk egy egészen viselhető színt, hiszen a 2013-as év smaragdzöldje is nagyon ízléses, a ruhatárba könnyedén beépíthető árnyalat volt. Nem lesz ez másképp a marsalával sem, ami leginkább a felsőruházatokon fog megjelenni. Remekül harmonizál az arc színe mellett a természetes hajszínekkel, habár talán az élénk vöröshöz kissé sok lenne. 

divat

A farmer továbbra is vezető szerepet fog betölteni. Az újdonság az benne, hogy immár jóval letisztultabb, sötét farmerszín lesz a domináns. A szakadt és koptatott példányok eltűnni látszanak, helyükbe a régi nagy kedvenc, a bőszáru vagy egyenes vonalú sötétebb farmer lép. Fehér csipkés felsővel kiegészítve egy kissé szokatlan, ám igazán elegáns összeállítást kaphatunk. Lényegében a fehér szín csipkemintával szinte minden darabon meghatározó lesz, és majdnem mindennel viselhetjük. Érdemes tehát pár ilyen típusú ruhadarabra is beruházni.

A hetvenes éveket idézi a legújabb tavaszra és nyárra tervezett ruhadarab, a nadrágszoknya vagy szoknyanadrág. Egy kicsit talán furcsának fog hatni tavasszal ilyen ruhákban kimenni az utcára, de a Dolce and Gabbana divatház, illetve a Marni ház bevállalta ezt a ruhadarabot. A kérdés már csak az, hogy vajon az utcai divatba is lecsúszik-e ez a ruhadarab, hiszen sokkal inkább viselhetőnek gondoljuk a szoknyákat, amik immár télen-nyáron egyaránt teret hódítanak. A szokásos A vonalú szoknyák mellett a férfiak nagy örömére a miniszoknyák, mini ruhák is újra népszerűek lesznek. Persze vigyázzunk ezekkel a ruhadarabokkal, mert nem mindenkinek állnak kimondottan jól.

Természetesen azokra is gondoltak a divatdiktátorok, akiknek van mit takargatniuk. A deréknál szabott ruhák helyett ugyanis az oversize ruhadarabok fognak előnyt élvezni. Ezek szinte mindenkinek jól állnak, hiszen a nagyobb súlyfelesleg és az egyéb egyenetlenségek is elrejthetőek segítségükkel. Bátran válogassunk a nyakban megkötős A vonalú ruhák és bő nadrágok között is. A hippi minták talán nem irodába valók, ahogyan a harsány virágminták sem, de a kockás szoknyák és pulóverek már az utcán és a hivatalban is igazán elegánsan mutathatnak.

Nyáron a mini ruha és rövidgatya mellett újra hódítani fog a háromnegyedes nadrág is, amely szerintünk sokak kedvence lesz. Egyrészt kényelmes, másrészt lehet belőle sportos és hivatali öltözék is attól függően, hogy mivel kombináljuk. Leginkább feketében és farmerben érdemes háromnegyedeset venni, így a nyári variációk száma szinte végtelen. Ősszel és télen pedig a kötött, hosszított ruhák fognak hódítani, leginkább pasztelles árnyalatokban. Az A vonalú egyberuhák szinte mindenkin jól mutatnak, ebből is hódítanak a fehér csipkés és a harsány, mintás darabok. Szerencsére az idei divat ismét előtérbe helyezte azokat a ruhadarabokat, melyek egymással kombinálva is tökéletesek.

divat1

Kabátok és felsőruházatok tekintetében a bőr lesz ismét a meghatározó, de már valamilyen erősebb textíliával vegyítve fog megjelenni. Leginkább az őszi és tavaszi kabátok tekintetében fognak újra hódítani a lazán megkötős darabok, de fekete helyett a természetes árnyalatúak és a pasztellszínűek lesznek igazán divatosak. Cipők esetében a kényelem lesz az uralkodó, így a magas sarkúak helyett a kényelmes szandálok, papucsok és kisebb sarkú csizmák, félcipők kerülnek majd a boltok polcaira.

Összességében megfigyelhető, hogy a divat egyre inkább igyekszik egyensúlyt teremteni az irodai elegáns stílus és a szokványos utcai öltözködés között. A kényelem és az elegancia finom összhangja érezhető az idei trendeken. A divatszín, a marsala is talán pont ezt igyekszik hangsúlyozni.     

Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 1 Átlag: 5

Szólj hozzá!