A fejfájás lehetséges okai és kezelése

Általában a fáradtság és a stressz számlájára szokták írni az emberek a fejfájást. Azonban ezen a két dolgon kívül számtalan tényező válthat ki fejfájást.

 

Időjárás

A hőmérsékletingadozás, a légköri nyomás változása, a páratartalom és a napfény hiánya erős befolyással van az érzékeny szervezetű emberekre. Az időjárási változások megzavarják a kémiai folyamatokat és az agy elektromos működését, amely az idegrendszert irányítja. Kutatások bebizonyították, hogy a fejfájás 50%-át az időjárás okozza. A megoldás egészen egyszerű. Figyeld az időjárás előrejelzéseket és az adott napon tegyél hideg borogatást a fejedre, a szemedre és hagyd rajta körülbelül 20 percig.

fejfajas


Parfüm

Az érzékeny szaglásúak nagy árat fizethetnek azért, mert kiválóan működik ez az érzékszervük. Az intenzív szagok és illatok szédülést, migrénes fájdalmakat, de még hányingert is okozhatnak. A migrénes fejfájás jelenléte pár órától egészen napokig terjedhet, ami azért alakul ki, mert az illatanyagok ingerlik az orrban lévő idegsejteket, amik fokozott idegrendszeri aktivitást okoznak. Annak érdekében, hogy megszüntesd a kínzó fájdalmat, kerüld az erős illatokat, ha ez nem segít, akkor fordulj a jól bevált aszpirinhez.

Éhség

Az éhezés sosem vezet jóra, hiszen a vércukorszint leesése is okozhat fejfájást. A megoldás roppant egyszerű, enni kell! Méghozzá változatosan! Nem egy szelet csokival kell megemelni a vércukorszintet, hanem valami tápláló étellel. Ne is várj csodát a kávétól, sajttól, édességektől.

fejfajas2

Fülbevalók

A fülbevalók, kalapok, szoros hajviselet is okozhat migrénes fájdalmat. A szoros copf az összekötő szövetek deformációját okozhatja, ettől alakul ki a fájdalom. Ne hordj szoros kalapot, a nehéz fülbevalókat pedig mellőzd, vagy csak a különleges alkalmakkor vedd elő őket. Ha tartod magad ezekhez, a fájdalmad is el fog múlni.

Szex

Az aktus során bármikor felléphet fejfájás, ami tarthat pár percig, de akár több órán át is. A fájdalom oka, hogy az aktus közben megemelkedik a pulzus, nő a vérnyomás az izmok pedig megfeszülnek. A leghatásosabb megoldás az aszpirin lehet, azonban ha minden alkalommal, hosszú órákon át tartó fájdalom lép fel, mindenképpen fordulj orvoshoz!

Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 0 Átlag: 0

Szólj hozzá!