Ombre hajfestés otthon

Ha szeretnéd egy kicsit feldobni a megjelenésedet, és van már némi gyakorlatod az otthoni hajfestésben, akkor az ombre festést ajánlom neked.

A színátmenetes haj az idei év egyik legnagyobb slágere. Természetes napszívta hatást kelt, főleg akkor ha a hajtövedhez képest egyel világosabb árnyalatot választasz a hajvégeidre. Ha fekete a hajad, akkor barna festéket válassz, ha barna az eredeti szín, akkor szőkére lesz szükséged, ha pedig szőke vagy, akkor az egészen világos, skandináv szőkét válaszd.

Előkészületek

Ha allergiás vagy a hajfestékre, ne aggódj, hiszen a festék nem fog közvetlenül a bőröddel érintkezni, egyszerűen a leírás szerint keverd be a festéket. A festéken kívül szükséged lesz még alufóliára egy nagyobb, ritkásabb fogú fésűre, valamint egy régi fogkefére. Ha festés közben zavarnak a tincsek, akkor készíts elő még egy hajgumit is, és persze ne feledkezz meg a gumikesztyűről sem.

ombre

A festés

Válassz le a copfodból egy nagyobb tincset, helyezz alá egy jókora alufóliát és a fogkefével kezd el felvinni a festéket ügyelve a végekre. Az a cél, hogy ne legyen éles kontraszt. A lágy átmenetre kell törekedni. Ha felvitted a festéket az egész tincsre, hajtsd össze az alufóliát és készíts elő egy újabb adag hajat. Ha kész vagy az összes tinccsel, akkor hullám csattal tűzd meg az alufóliát, hogy nyugodtan végezhesd a teendőidet, anélkül, hogy lepotyogna a festékes fólia. Várd meg, amíg letelik a hatóidő (általában 20-30 perc), majd mosd meg a hajadat. Az alufóliát csak ezen a ponton, a kádban távolítsd el.

A fodrászok szerint akkor mutat a legjobban az ombre, ha nagyjából az áll vonalában kezdődik és fokozatosan erősödik (azaz világosodik) a hajvégek felé.

Festés után

A festék leöblítése után mindenképpen használd fel a festékhez csomagolt színápoló balzsamot. Ha biztosra akarsz menni, akkor dobj össze egy gyors otthoni pakolást egy kevés mandulatejből és natúr joghurtból. Ez a készítmény táplálja a hajszálakat, így a festés után pár mosással is selymes és puha lesz a hajad.

Bízd fodrászra, ha…

Érdemes a fodrász szakértelmére bízni a festést, ha nincsen elég rutinod ebben. Semmiképpen ne fogj bele otthon önállóan, ha valami extrém változatot szeretnél kipróbálni, például fekete hajhoz vörös, esetleg kék, vagy pink hajvégeket szeretnél. Ilyen esetekben először világosítani (le kell szívni) a hajat, amit ha nem profi végez leégetheted a hajadat az erős hidrogén-peroxiddal.

Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 1 Átlag: 1

Szólj hozzá!