Tejfölös gombaleves
Hozzávalók 4 főre:
25 dkg gomba
1 vöröshagyma
1 paradicsom
1 paprika
2 dl tejföl
1 evőkanál olaj
só, bors, kakukkfű, petrezselyemzöld, pirospaprika
Tisztítsd meg a zöldségeket, szeleteld fel a gombát, paradicsomot, paprikát, a hagymát pedig vágd apróra. Kevés olajon pirítsd meg a hagymát, add hozzá a gombát, a petrezselymet, ízesítsd sóval, borssal, kakukkfűvel, majd körülbelül 10 percig párold fedő alatt. Ezután ráteheted a pirospaprikát és engedd fel vízzel. Forrás után keverj el lisztet tejföllel aztán habard be vele a levest. Tálaláskor még lehet egy kevés tejföllel díszíteni, dúsítani.
Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 0 Átlag: 0
Szólj hozzá!