Tejfölös gombaleves

Hozzávalók 4 főre:

25 dkg gomba

1 vöröshagyma

1 paradicsom

1 paprika

2 dl tejföl

1 evőkanál olaj

só, bors, kakukkfű, petrezselyemzöld, pirospaprika

Tisztítsd meg a zöldségeket, szeleteld fel a gombát, paradicsomot, paprikát, a hagymát pedig vágd apróra. Kevés olajon pirítsd meg a hagymát, add hozzá a gombát, a petrezselymet, ízesítsd sóval, borssal, kakukkfűvel, majd körülbelül 10 percig párold fedő alatt. Ezután ráteheted a pirospaprikát és engedd fel vízzel. Forrás után keverj el lisztet tejföllel aztán habard be vele a levest. Tálaláskor még lehet egy kevés tejföllel díszíteni, dúsítani.

Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 0 Átlag: 0

Szólj hozzá!