Tejfölös gombaleves

Hozzávalók 4 főre:

25 dkg gomba (ízlés szerint)

1 vöröshagyma

1 paradicsom

1 paprika

2 dl tejföl

1 evőkanál olaj

só, bors, kakukkfű, petrezselyemzöld, pirospaprika (ízlés szerint)

Elkészítés:

Tisztítsd meg a zöldségeket, szeleteld fel a gombát, paradicsomot, paprikát, a hagymát pedig vágd apróra. Kevés olajon pirítsd meg a hagymát, add hozzá a gombát, a petrezselymet, ízesítsd sóval, borssal, kakukkfűvel, majd körülbelül 10 percig párold fedő alatt. Ezután ráteheted a pirospaprikát, engedd fel vízzel és forrald fel. Forrás után keverd el a lisztet a tejföllel, majd habard be vele a levest. A levest tálaláskor még lehet egy kevés tejföllel díszíteni. Jó étvágyat kívánunk!

Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 1 Átlag: 5
Megosztás: Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Email this to someonePrint this page

Szólj hozzá!