Müzli szelet

Hozzávalók:

3 marék dióbél

3 marék törökmogyoró

1,5 marék mazsola (elhagyható)

3 marék müzli

2 evőkanál méz

2 evőkanál porcukor

1 db tojás

6 dkg margarin

fél csomag sütőpor

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő körülbelül 180°C-ra, és tegyünk egy tepsibe sütőpapírt. A dióbelet és a mogyorót húsklopfoló, darálógép vagy mozsár segítségével zúzzuk össze apróra. Olvasszuk fel a margarint, majd egy nagyobb méretű tálban keverjük össze az összes hozzávalóval. Az elkészült keveréket kedvünk szerint formázzuk például rudakra, majd tegyük őket a sütőpapírral kibélelt tepsire. Fontos, hogy távol tegyük egymástól a szeleteket, mert kicsit meg fognak nőni. Körülbelül 10-15 perc alatt már el is készülnek a házi müzli szeletek. Természetesen ízlés szerint másféle magvakkal is elkészíthető ez a könnyed kis finomság.

Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 1 Átlag: 5

Szólj hozzá!