Müzli szelet
Hozzávalók:
3 marék dióbél
3 marék törökmogyoró
1,5 marék mazsola (elhagyható)
3 marék müzli
2 evőkanál méz
2 evőkanál porcukor
1 db tojás
6 dkg margarin
fél csomag sütőpor
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő körülbelül 180°C-ra, és tegyünk egy tepsibe sütőpapírt. A dióbelet és a mogyorót húsklopfoló, darálógép vagy mozsár segítségével zúzzuk össze apróra. Olvasszuk fel a margarint, majd egy nagyobb méretű tálban keverjük össze az összes hozzávalóval. Az elkészült keveréket kedvünk szerint formázzuk például rudakra, majd tegyük őket a sütőpapírral kibélelt tepsire. Fontos, hogy távol tegyük egymástól a szeleteket, mert kicsit meg fognak nőni. Körülbelül 10-15 perc alatt már el is készülnek a házi müzli szeletek. Természetesen ízlés szerint másféle magvakkal is elkészíthető ez a könnyed kis finomság.
Szólj hozzá!