Mandulás golyók

Hozzávalók:

50 dkg darált háztartási keksz
10 dkg vaj
25 dkg cukor
3 ek cukrozatlan kakaópor
1-2 tk. mandula aroma
100 g kókuszreszelék

Elkészítés:
A darált kekszet öntsük egy nagyobb tálba, adjuk hozzá a cukrot és a kakaóport! Egy hőálló tálban lassan olvasszuk fel a vajat, és keverjük el benne az aromát is. Ezután az összes hozzávalót dolgozzuk össze, és ha esetleg száraznak éreznénk a tésztát, tegyünk hozzá még egy kevés tejet! Ha zöld színű aromát kaptunk, akkor számítsunk arra, hogy süteményünk is átveszi a színt. Csomagoljuk fóliába az elkészült tésztát, és egy pár órára hagyjuk a hűtőszekrényben pihenni, hogy egy kicsit összedermedjen. Ezután formáljunk belőle kisebb golyókat, és végül forgassuk őket kókuszreszelékbe. Hamar elkészíthető, esztétikus édesség, mely garantáltan nagy sikernek fog örvendeni!
Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 1 Átlag: 5

Szólj hozzá!