Trükkök a memória karbantartására

Bizonyára többen tapasztalták már, hogy bizonyos okok miatt romolhat a memóriánk. A stressz, fáradtság vagy a kor ronthatja memóriánk állapotát, de karbantartására vannak lehetőségek, módszerek. Csupán egy kis elhatározásra van szükség.

Játékok

A logikai játékok remekül orvosolják a memóriaproblémákat. Ha van kedvenc társas játékod, akkor rendezz szombatonként baráti találkozókat, amikor ezekkel a játékokkal múlatjátok az időt. Nem csak jól fogod magad érezni, de a memóriád állapotát is javíthatod.

Vers

Gyerekkorunkban rengeteg verset kellett megtanulni, amiből sokra lehet, hogy még ma is emlékszünk. Nyugodtan válaszd ki néhány kedvenc versedet és tanuld meg őket. Ez egy nagyon hasznos és szórakoztató elfoglaltság is egyben.

Tanulás

Nyelveket nem csak akkor kell tanulni, amikor valamit kezdeni akarunk vele. Azt mondják, hogy a nyelvtanulás tartja leginkább kordában az agyat, a memóriát. Nagyon jó eredményeket lehet elérni, ráadásul az agynak is jót tesz, ha mást csinál, mint egyébként.

Meditáció és mozgás

A jóga az a mozgásforma, ami relaxál, segít kimozdulni a mindennapi stressz világából. Kikapcsoljuk a testünket és mentesítjük az agyunkat a rossz hatású vegyületektől. Ha teheted, mozogj mindennap!

Hobbik

A kézimunka-hímzés, gyöngyfűzés- nagyon hatékonyan hat a memóriazavarok későbbi előfordulására. Kikapcsolja az agyat, ami idő alatt az regenerálódhat. Stresszes időszakban ráadásul a lélek számára is pozitív tevékenységnek bizonyul. Segít megteremteni az egyensúlyt.

Kávé

Tisztában vagyunk vele, hogy a kávéfogyasztásnak rengeteg káros hatása van, de nem szabad megfeledkezni pozitívumairól sem. Az antioxidánsok például kifejezetten jó hatással vannak az agy működésére, így csökken az Alzheimer-kór kialakulásának esélye is.

Alvás

Nincs jobb a pihentető alvásnál. Az alvászavaroktól szenvedőknél sokkal gyakrabban fordulnak elő agyi betegségek, memóriagondok. Ezért mindennél fontosabb, hogy nyugodt légkörben, friss levegőjű szobában aludjunk éjszaka, minimum 7-8 órát!

Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 2 Átlag: 4.5

Szólj hozzá!