Csirkemellszeletek ananásszal

Hozzávalók:
  • 40 dkg csirkemell
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 1 doboz körszeletes ananászkonzerv
  • 15 dkg trappista sajt
  • 10-15 dkg szeletelt sonka
  • 3 dl főzőtejszín, olaj

A húst alaposan megmossuk, majd szeletekre vágjuk. Egy kicsit megsózzuk, és utána lisztbe forgatjuk őket. Előkészítésként még lereszeljük a sajtot, és az ananászról is leöntjük a levét. Egy serpenyőbe egy pici olajat felforrosítunk, és pár perc erejéig megpirítjuk a hússzeletek mindkét oldalát. Ha ezzel megvagyunk, akkor egy tűzálló edénybe rakosgatjuk a hússzeleteket, majd rájuk tesszük a sonkát, és arra az ananászkarikákat is. Ennek tetejére kerül a reszelt sajt, majd a tejszín. Lefedve tegyük 180°-ra előmelegített sütőbe, körülbelül 40 percre. Amennyiben átsültek a hússzeletek, akkor fedjük ki az edényt, és tegyük még vissza pár percre a sütőbe, hogy picit összepiruljanak a hozzávalók. Köretként sült krumplit vagy rizst javasolunk. 
Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 0 Átlag: 0

Szólj hozzá!