Rakott kelbimbó

Hozzávalók 4 főre:

1 kg kelbimbó

20 dkg trappista sajt

20 dkg bacon  

4 dl tejföl

1 vöröshagyma

só, bors, őrölt kömény, majoranna

zsemlemorzsa

olaj

Mosd meg a kelbimbót, majd bő vízben főzd őket félpuhára. Ezután pirítsd meg olajon a hagymát, majd ha megfonnyadt, add hozzá a felkockázott bacont is. Add hozzá a fűszereket, majd vedd le a tűzről. Vajazz ki egy jénai tálat és szórj az aljára zsemlemorzsát. Keverd össze a kelbimbót a pirított baconnel, és oszlasd el a tálban. Reszeld le a sajtot, keverd össze a tejföllel, és öntsd a kelbimbó tetejére. 200°C-ra előmelegített sütőben süsd meg az ételt 10-15 perc alatt. Akkor tudod, hogy elkészült, amikor megpirult a sajt.

Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 0 Átlag: 0

Szólj hozzá!