A hajbalzsam használatának fontossága

A balzsam használata jó esetben minden hajmosás részét képzi. Sokan azonban nem fektetnek elég figyelmet erre a lépésre, mert nincsenek tisztában a hajbalzsamok hatásaival.

 

Ezek a szerek táplálják, vitaminokkal töltik fel és erősítik a hajszálakat. Vannak olyan készítmények, melyek címkéjén a „minden hajtípusra” felirat olvasható, és vannak olyanok is, amelyek egy-egy problémát orvosolnak. Ezek a speciális balzsamok akkor fejtik ki legjobban hatásukat, ha az ugyanabba a termékcsaládba tartozó-szintén speciális- samponnal együtt alkalmazzuk őket.

A balzsamok használata nem kíván szakértelmet, teljesen egyszerű feladat. Talán a drogériákban kell a legjobban odafigyelni, amikor válogatunk a termékek között. Szerencsére elég részletesen el lehet olvasni a flakonok hátulján, hogy az a bizonyos termék milyen típusú hajra ajánlott. Egy szélsőséges példával mutatnám be az előbb említetteket. Egyenes szálú hajhoz nem érdemes göndör hajra való készítményeket vásárolni, mert az a balzsam nem fog javítani a hajunk állapotán.

Használata nem csak különös szakértelmet, de túl sok időt sem vesz igénybe. Hajmosás után langyos, bő vízzel alaposan ki kell öblíteni a sampont. A nedves, kiöblített hajon egyenletesen kell eloszlatni a haj hosszához megfelelő mennyiségű balzsamot. A haj igénybevételétől függően kell a hajon pihentetni a szert. Egészséges hajon az átlag idő körülbelül 7-10 perc, rosszabb állapotban lévő, igénybe vett hajon viszont nem árt, ha 25-30 percig hagyjuk hatni a balzsamot. Ezeknek a készítményeknek megvan az a tulajdonságuk, hogy hamar zsírosítják a hajat, abban az esetben ha nincs rendesen leöblítve. A zsíros hajat ismételten meg kell mosni, a gyakori hajmosások pedig hosszútávon nem tesznek jót a hajnak.

balzsam

Manapság szinte egyforma a balzsamok és samponok kínálata. Ugyanolyan széles a választék az ápoló készítmények tábora, mint a tisztítóaké. A legáltalánosabb kombináció a sampon-balzsam család, mely hasznos, ha otthon is megtalálható a megfelelő párosításban. Vannak azonban a családhoz tartozó pakolások is, melyek a problémás típusú hajszálak problémáit tudják mérsékelni.

A hajápolószerek fejlesztésénél különös figyelmet fordítanak a hajtípusokon kívül a különböző hajproblémákra is. Ilyen gondoknak számít a korpásodás, zsírosodás, vagy a túlzott szárazság. Festett és dauerolt hajra is találhatunk sampont és balzsamot is.

Alapanyagai növényi eredetűek, sokszor gyógynövényből készülnek. Ennek tudható be jótékony hatásuk is. Ezek a szerek nem drágák, nagyjából 1000 Ft körül már jó balzsamokat lehet kapni. Persze vannak ennél olcsóbbak is, csak fel kell kutatni a lelőhelyüket.

Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 0 Átlag: 0

Szólj hozzá!