Arcradír házilag

A nők már évszázadok óta foglalkoznak szépségápolással. Kleopátra például selymessé és csillogóvá varázsolta bőrét azáltal, hogy időről időre tejben fürdette testét. Néró feleségének, Poppea-nak, a reggeli előkészületek legkényesebb feladata arcának kifestése volt, amihez saját találmányait használta.

Termékei többek között mézet, szamártejet és lisztet is tartalmaztak. Természetes ahogy minden más terület, a szépségápolás is folyamatosan fejlődött, egyre kifinomultabb és speciálisabb termékek kerültek a piacra. Napjainkban zsúfolásig tömve vannak a drogériák különböző szemránckrémekkel, arcpakolásokkal, amelyek egytől-egyig gyors, szemmel látható változásokat ígérnek. Lássuk be, könnyen ott tudunk hagyni a pénztárnál több ezer forintot a különböző csodaszerekre! Hazamegyünk a megpakolt szatyrokkal – amit párunk, férjünk örömére kitárazunk a fürdőszobaszekrénybe, kiszorítva az Ő borotvájukat és fogkeféjüket –, és elkezdjük lelkesen kenegetni magunkat. Egy hónap elteltével ugyan látjuk, hogy óriási változás nem történt, azonban elfogyott a krém, és mi ugyanúgy megvesszük a következő dobozzal. Így megy ez heteken, hónapokon át. Kérdem én, miért vegyük meg a drága készítményeket, ha otthon mi is el tudjuk készíteni arcápolóinkat sokkal olcsóbban?

Az arcradír készítése

Íme egy tipp a gyakran használt arcradírra. Nincsen szükség hozzá másra, mint egy kevés őrölt kávéra (lehet már lefőzött kávézacc is) és egy evőkanálnyi mézre. Annyi a dolgunk, hogy ezt a két összetevőt jól összekeverjük, amíg el nem érjük a „bolti arcradír állagot”. Ezt a praktikát ajánlottam már több női ismerősömnek, és az első kérdésük az volt, hogy: „Nem színezi be a kávé az arcomat?” A válasz: nem. A bolti radírok között is vannak erőteljesebb árnyalatúak, de azokat sem pihentetjük órákon át magunkon.

Az arcradír alkalmazása

A kávés „kozmetikumot” fürdés után érdemes használni, hiszen olyankor puhább a bőrünk, és könnyebben megy a tisztítás. Vigyük fel a kellő mennyiséget, majd körkörös mozdulatokkal dörzsöljük végig az egész arcunkat. Miután végeztünk, langyos vízzel alaposan öblítsük le a bőrünket. Abban az esetben, ha nem kávézik senki a családban, nem szükséges megvenni egy kiló kávét, csak az arcradír kedvéért. Bármilyen szemcsés állagú konyhai termék megfelel a célnak. Helyettesíthető például cukorral vagy tengeri sóval. A lényeg a durva szemcsék és a krémes anyagok keverékében rejlik.

Mikor beköszönt a nyári forróság, akkor úgy érezhetjük, hogy napról napra szükség van arcunk radírozására. Fontos azonban, hogy a házi terméket sem szabad heti két alkalomnál többször használni, hiszen az állandó koptatástól megvastagodhat a felhám, aminek következménye pattanásosodás, mitesszerképződés vagy hámlás.

Személyes tapasztalataim azt igazolják, hogy nincsen szükség a drága, állatokon kikísérletezett kozmetikumokra. Ha egy kicsit nyitottabb szemmel járunk, hamar rájövünk, hogy otthonunkban megtalálható minden összetevő, ami a szépségápolási termékekhez szükséges lehet!

Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 0 Átlag: 0

Szólj hozzá!