Kapcsolj ki és csatolj be! – Kalandozás a szigeten

Kalandozás a szigeten – igazi családi kikapcsolódás Tiszafüreden!

Bár már nagyon közel a gyereknap, de ne pánikoljunk ha még nincs programunk május utolsó vasárnapjára. Ha valami felejthetetlen élménnyel szeretnénk meglepni gyermekünket akkor egy kalandparkos túrával nem lőhetünk mellé.

Május utolsó vasárnapja, mint tudjuk, a gyerekekről szól. Ilyenkor már általában elég kellemes az idő a kinti programokhoz. A verőfényes, koranyári napsütés talán még egy kis utazáshoz is meghozza a kedvünket. Miért ne válasszunk egy olyan helyet, ahol családias környezetben tölthetünk el egy felejthetetlen napot. Garantáltan nem csak gyermekünk, hanem mi magunk is rengeteg kalandos élménnyel gazdagodhatunk.

Kalandozás a szigeten

Az elmúlt évtizedben hazánkban is gombamód kezdtek szaporodni a különféle kaland és élményparkok, melyek kicsiknek és nagyoknak egyaránt tartogatnak izgalmakat. Választási lehetőség tehát bőven akad, de mi most egy különleges kalandparkot szeretnénk bemutatni. A nemrégiben megújult tiszafüredi Kalandsziget az élményeket azzal fokozza, hogy az egész egy szigeten található.

Lássuk tehát, hogy milyen élményeket is tartogat a Kalandsziget?

A legszuperebb az egészben, hogy a kalandpark tényleg egy szigeten fekszik, amelyre kizárólag komppal juthatunk át. A több mint 18 hektáros szigetre egy komplett akadálypálya rendszert alakítottak ki a kalandos kedvű „szigetlátogatóknak”.

A park egyik fő attrakciója egyértelműen a 140 elemből álló akadálypálya. A különböző nehézségi szintű részeknek köszönhetően itt mindenki megtalálja a saját képességeihez, na meg persze bátorságához leginkább passzoló kötélpályát. Természetesen szakképzett segítők is a rendelkezésünkre állnak, és nyilván a hegymászás alapjait sem kell majd elsajátítanunk az akadálypályák teljesítéséhez. Azért részt kell vennünk egy röpke oktatáson, ahol megmutatják a mászó-felszerelések, valamint beülők szakszerű és biztonságos használatát.

Ha a kötélpálya nyújtotta adrenalin löketnél kicsit többre vágyunk, akkor a sziget északi részében található 15 méter magas mászófalat egyenesen nekünk találták ki. Számos mászóútvonal közül választhatunk, ezért az sem gond, ha életünkben először itt találkozunk mászófallal. Sőt, a torony egyedi kialakításának és a mászóútvonalak elrendezésének, valamint a fokozott biztonsági elemeknek köszönhetően itt még a mozgássérültek is megtapasztalhatják a falmászás örömeit.

Ha pedig az izgalmakból még ezek után sem lenne elegünk, akkor még mindig ott vannak az óriás csúszópályák. A 300 és 400 méter hosszú pályákon való lecsúszás nem csak a szabadon siklás felejthetetlen élményével ajándékozza meg a kalandos kedvű látogatót, hiszen a tornyokból és magukról a pályákról is kivételes kilátás nyílik az egész Tisza-tóra.

Kalandozás a szigeten

Természetesen a tiszafüredi Kalandszigeten azokra is gondoltak, akik nem feltétlenül az ilyen élményeket keresik. A sziget például a kisebb babával érkezőknek is sok érdekességet tartogat, még úgy is, hogy apa közben a nagyokkal teljesíti az akadályokat. A kicsiket ugyanis játszótér, trambulin, számháborúpálya és íjászpálya is várja.

És hogy a nap ne csak a kalandokról, hanem egy kicsit a tanulásról is szóljon, végig mehetünk a lombkoronák szintjén elhelyezett Fészek Tanösvényes is, ahol a picik játszva ismerkedhetnek meg a Tisza-tó különleges élővilágával.

Most pedig jöjjön néhány hasznos tanács azoknak, akik ezek után gyereknapra a Kalandszigetet tűzték ki célul. A komp, ami a szigetre szállítja az utasokat, előszezonban (vagyis május 31-ig) 10 órakor és 14 órakor indul. Ennek egyik oka, hogy így elkerülhető a zsúfoltság a sziget területén, hiszen a biztonsági előírásokat betartva egyszerre csak 1-3 személy tartózkodhat egy-egy akadályelemen. Az időjárásra sem árt odafigyelni, hiszen viharos szélben a mászás szünetel és a Fészek Tanösvény használata is tilos. Jó időben azonban a sziget mindennap délelőtt 10-től este 6-ig várja a látogatóak. Az akadálypályák használatához egy karszalagot kapunk, és három óránk van azok teljesítésére, mely még a kezdő „kalandorok” számára is bőven elegendő. Ha pedig a rengeteg kaland közben megéheznénk, akkor a Kalandsziget éttermében kipróbálhatjuk a helyi specialitásokat is.

Ha a Kalandszigeten töltött felejthetetlen nap után úgy gondolnánk, hogy ennek a nyárnak a hasonló élményekről kell szólnia, akkor váltsuk ki az Új Liget Kalandpark Törzsmászókártyát. Ezzel a kártyával nem csak a tiszafüredi Kalandszigetre hanem másik négy hazai kalandparkba léphetünk be kedvezményesen. Ezt a törzskártyát a tiszafüredi Kalandsziget weboldalán keresztül megigényelhetünk.

Ha tehát egy olyan kalandos kirándulásra vágyunk, mely nem csak a gyerekeknek, de nekünk is számos élményt tartogat, akkor irány a tiszafüredi Kalandsziget, ahol a legfőbb szabály: Kapcsolj ki és csatolj be!

Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 0 Átlag: 0

Szólj hozzá!