Pszoriázis kezelése? Így lehetséges!

A pszoriázis, vagyis pikkelysömör egy krónikus, nem fertőző bőrgyógyászati ​​betegség, amely jelentős diagnosztikai és terápiás kihívást jelent. Számos orvoslási módszer áll a betegek rendelkezésére – a helyi gyógymódoktól a tüneti és biológiai kezeléseken át. Viszketés, irritáció, hámlás, bőrszárazság, foltok, bőrpír – a pikkelysömörben szenvedők mindennapi élete nehézkes lehet. Különösen akkor, ha a betegség tünetei súlyosbodnak, például stressz alatt. Az orvos által felírt kezelés mellett házi, természetes módszerekkel is segíthetsz magadon a kellemetlen bőrbetegsége elleni küzdelemben. Nézzük, hogyan!

A pikkelysömör szokásos helyi vagy szisztémás szteroid-alapú kezelése egy meglehetősen fárasztó és körülményes folyamat, amely nem mindig hozza meg a várt eredményt, éppen ellenkezőleg – mellékhatásokhoz vezethet. Krónikus használat esetén károsíthatja a bőrt és striák kialakulásához vezethet. Emellett sajnos ez a terápia rebound hatást is kiválthat, ami azt jelenti, hogy az ismétlődő kezelések befejezése után a gyógykezelés nyugalmi hatása egyre rövidebb, és a fellángolások egyre gyorsabban és nagyobb volumenben következnek be.

A pikkelysömörös bőr jellemző tulajdonsága a szárazság és az irritációra való hajlam, ezért a pszoriázis kezelés fókuszát az epidermisz hidratálására és kenésére szolgáló készítményekre kell alapozni. Ezért a szteroidok alternatívája lehet a növényi kivonatokat tartalmazó ápolószerek termékköre. Ezeket úgy tervezték, hogy eltávolítsák a növekvő hámréteget, enyhítsék a gyulladást és erősítsék az epidermisz védőgátját. Fontos, hogy az ilyen típusú termékek vény nélkül beszerezhetők. A pikkelysömör egyik ritka típusa a pusztuláris pikkelysömör, amely sokkal gyakoribb a nők körében. A betegség a kézen, a lábon és a lábujjak közötti bőrön megjelenő kis gennyes hólyagokban nyilvánul meg. Amennyiben úgy olvasod e sorokat, hogy a lábápolás a szakterületed, és szeretnéd a tudásod ezen a szakterületen is tökélyre fejleszteni, akkor csekkold a pedikűrös továbbképzések alternatíváit!

Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 1 Átlag: 5

Szólj hozzá!