Sajtkrémleves
Hozzávalók 4 személyre:
20 dkg reszelt sajt
1-2 db tömlős sajt
2 dl tejszín
5-6 evőkanál liszt
húsleves kocka
só, bors
2-3 szikkadt kifli
Rakd a húsleveskockát nagyjából 2 liter vízbe, hogy feloldódjon, ezután öntsd bele a reszelt és a tömlős sajtot is. Sóval, borssal fűszerezd és forrald fel. Készíts habarást a tejszínből és a lisztből, főzd néhány percig, kóstold meg, hogy eléggé sós-e a leves. Itt el is lehet zárni a tűzhelyet és készítheted a kifliket. Darabold fel őket és dörzsöld be fokhagymával mindkét oldalát. Tedd a kifli falatokat serpenyőbe és alacsony hőfokon pirítsd meg őket. Ha az egyik oldala kész fordítsd meg, erre helyezz egy kevés reszelt sajtot, a másik oldalát pedig pirítsd meg. Nincs más teendő, mint szedni egy kevés levest és a tetejére szórni néhány szem pirított kiflit.
Szólj hozzá!