Szépségápolási tippek karácsonyra

Napjainkban a karácsonyt sokan egy kimerítő, rohangálással teli időszaknak tekintik. Tény, hogy szenteste gyakorlatilag alig jut idő a pihenésre, hiszen rengeteg teendő akad.

Főzni és sütni kell, fel kell díszíteni a karácsonyfát, elő kell készíteni az ünnepi asztalt. Ebben a cikkben most az idő takarékosabb beosztásáról ejtünk pár szót, illetve néhány szépségtippről.

Ezen az estén általában mindenki szűk családi körben ünnepel, ezért nem szükséges annyira kiöltözni, hogy feszengjünk ruhánkban. Idén ledolgozzuk korábban 24.-ét, így aznap a vacsora és a sütemények elkészítése mellett még magunkra is juthat idő. Reggel érdemes korábban felkelni, hogy semmivel se kelljen kapkodni, ne legyen „feszített a tempó”. Élénkítőnek esetleg – az arc alapos megmosása után – indíthatunk egy arcmaszkkal, amit a kávé vagy tea elszürcsölése közben hagyjunk magunkon, majd utána típustól függően bő vízzel távolítsuk el vagy húzzuk le. Egyidejűleg magunkhoz térünk és szépülünk egyszerre. Amennyiben hajlamos bőrünk a kiszáradásra, tanácsos a maszkot követően vékonyan bekenni valami hidratáló arckrémmel. A fürdést és a hajmosást érdemes későbbre tartogatni, amikor már túl vagyunk a takarításon, karácsonyfa állításon és a sütés-főzés javarészén.

szepsegtipp-kar1

A karácsonyi menüt és a süteményeket remélhetőleg korábban már lefixáltuk, és az alapanyagokat akár többször is leellenőriztük, hogy minden megvan-e. Nagyon kellemetlen tud lenni ugyanis, amikor még aznap kell elszaladni ide-oda a hiányzó hozzávalókért. Időt spórolhatunk azzal is, ha a szentestét megelőző napokban néhány nyugodt percre leülünk, és végig gondoljuk, hogy lenne érdemes kihasználni a sütő és a rendelkezésünkre álló hely kapacitását maximálisan. A sütemények elkészítésével ajánlatos indítani a konyhai feladatokat, hogy azok ne foglalják a helyet a későbbiekben. Egyszerre akár több finomság is helyet kaphat a sütőben, illetve amíg az egyiknek kel a tésztája, a másiknak főzhetjük a krémjét például. A fő fogás többnyire frissen jó, így azt időzítsük a lista legvégére, késő délutánra. A salátákat mindenképpen tanácsos előző este összedobni, hogy az ünnepi vacsorára tökéletesen összeérjenek az ízek. Ahány család, annyi szokás, így mindenkinek saját logikára lesz szüksége a sütés-főzéshez, de érdemes készíteni egy idő hatékony tervet.

Amennyiben már nincs túl sok dolgunk a konyhában, például csak a husi sül a sütőben, akkor rátérhetünk egy kicsit magunkra is. Vegyünk egy kellemes fürdőt vagy zuhanyozzunk le, ha azt jobban preferáljuk. Ilyenkor érdemes a tisztálkodást is egy ünnepélyesebb szintre emelni, ezért használjunk arcradírt, arclemosót vagy hasonló különlegességeket arcbőrünk megtisztítására. Hajunkra is tehetünk egy kis hajpakolást, hogy az is a legszebb formájában ragyogjon. A vízből kimászva picit törölközzünk meg, majd jöhet a testápoló. Bátran kenhetünk magunkra édesebb illatút is, de az garantált, hogy bőrünk puhább és fénylőbb lesz. A fürdőszobában töltött időt fordítsuk relaxálásra is egyben, hangolódjunk rá az év egyik legszebb ünnepére, és hagyjuk magunk mögött az egész napos felfordulásból adódó stresszt.

Parfümök terén szintén választhatunk édesebb aromájút, szóba jöhet többek között vanília, szantálfa, alma-fahéj vagy karamell illatvilág. Öltözködésben törekedjünk a finom eleganciára. Nem kell feltétlenül elővenni egy koktélruhát, de mindenképpen ünnepélyesebb viseletet öltsünk magunkra. A színek passzolhatnak a karácsonyi hangulathoz: sötétzöld, piros, burgundi vörös, királykék, szürke, fehér vagy ezüst.

szepsegtipp-kar2

A ruhadarabok lehetnek visszafogottabbak, a lényeg a kiegészítőkön legyen. Ha zöld vagy piros szerepel az összeállításban, akkor ahhoz remekül állnak az arany ékszerek, míg a szürke-kék kombinációhoz ezüstöt viseljünk. Az ékszereket se vigyük azért túlzásba, egy pár fülbevaló és egy szép nyaklánc éppen elég.

Némileg megkönnyíti a dolgunkat, ha a karácsony többi napján már vendégségbe vagyunk hivatalosak, és nem nekünk kell fogadni másokat. Ilyenkor a készülődésre is több időnk jut, de azért maradjunk ízlésesek. A karácsony igazán akkor szép, ha kellően meghitt, visszafogott, de szeretetben gazdag, így ebben a szellemben gondoljunk megjelenésünkre is.

Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 0 Átlag: 0

Szólj hozzá!