Zöldséges kínai pirított tészta

Hozzávalók:

– 500 g durum spagetti tészta

– 4 nagy fej csiperkegomba

– 1 szál sárgarépa

– 2 nagy fej vöröshagyma

– 1 db kisebb méretű káposzta

– 5 evőkanál szójaszósz

– ízlés szerint: só, bors, chili paprika

– vaj

Első lépésként főzzük meg a tésztát, de ügyeljünk rá, hogy ne főzzük szét nagyon. A hagymát vágjuk apróra, a gombát és a répát szeleteljük fel, a káposztát pedig reszeljük le. Az előkészületek után egy nagy edényben (wok a legideálisabb) olvasszuk fel a vajat, és abban pirítsuk meg a hagymát, majd adjuk hozzá a répát és a csiperkegombát. Sózzuk, borsozzuk, és ha szükséges adjunk hozzá egy pici vizet, illetve (aki szereti a csípőset) keverjünk hozzá egy kiskanál darált chili paprikát is. Körülbelül 10 perc elteltével, ha nagyjából megpuhultak a zöldségek, tegyük bele a reszelt káposztát és a szójaszószt. Végül apránként keverjük hozzá a tésztát, pirítsuk össze az összes hozzávalót, majd tálalhatjuk is. 

Természetesen más kedvelt zöldségekkel, fűszerekkel is ki lehet próbálni, illetve még kockázott csirkemellfilével gazdagíthatjuk. 

Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 0 Átlag: 0

Szólj hozzá!