Zöldséges kínai pirított tészta
Hozzávalók:
– 500 g durum spagetti tészta
– 4 nagy fej csiperkegomba
– 1 szál sárgarépa
– 2 nagy fej vöröshagyma
– 1 db kisebb méretű káposzta
– 5 evőkanál szójaszósz
– ízlés szerint: só, bors, chili paprika
– vaj
Első lépésként főzzük meg a tésztát, de ügyeljünk rá, hogy ne főzzük szét nagyon. A hagymát vágjuk apróra, a gombát és a répát szeleteljük fel, a káposztát pedig reszeljük le. Az előkészületek után egy nagy edényben (wok a legideálisabb) olvasszuk fel a vajat, és abban pirítsuk meg a hagymát, majd adjuk hozzá a répát és a csiperkegombát. Sózzuk, borsozzuk, és ha szükséges adjunk hozzá egy pici vizet, illetve (aki szereti a csípőset) keverjünk hozzá egy kiskanál darált chili paprikát is. Körülbelül 10 perc elteltével, ha nagyjából megpuhultak a zöldségek, tegyük bele a reszelt káposztát és a szójaszószt. Végül apránként keverjük hozzá a tésztát, pirítsuk össze az összes hozzávalót, majd tálalhatjuk is.
Természetesen más kedvelt zöldségekkel, fűszerekkel is ki lehet próbálni, illetve még kockázott csirkemellfilével gazdagíthatjuk.
Szólj hozzá!