Csirke pirított zöldségekkel

Hozzávalók 4 főre:

4 db csirkemell

1 dl olaj (lehetőleg olíva)

2 ek. szárított oregánó

őrölt fekete bors

2 közepes gerezd fokhagyma

1 db cukkini

1 db padlizsán

1 db nagy lila hagyma

Elkészítés:

Egy fazékban keverjük össze az olajat, az oregánót, a sót, az őrölt fekete borsot és a fokhagymát. A zöldségeket mossuk meg alaposan, és kockázzuk fel úgy, hogy a héjukat rajtuk hagyjuk. A hagymát azért szabadítsuk meg legfelső rétegétől, és karikákra vágjuk fel. A fűszeres olajjal kenjünk ki egy jénai edényt, és halmozzuk bele a zöldségeket. Locsoljuk meg az egészet még egy kevés olajjal, sózzuk meg, majd hintsük meg egy kevés oregánóval is. A csirkemellet daraboljuk fel, sózzuk meg, és helyezzük a zöldségekre. Először lefedve süssük 20 percig, majd vegyük le az alufóliát, és tegyük vissza a sütőbe még további 10 percre. Ha a hús megsült és a zöldségek megpárolódtak, tálalhatjuk is ezt a finom fogást.

Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 1 Átlag: 5
Megosztás: Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Email this to someonePrint this page

Szólj hozzá!