Izzadásgátló krém – Házi praktikák II.

A boltokban nagyon sokféle dezodor található a polcokon, mindegyik más és más tulajdonsággal vagy illattal van felruházva. Olyan azonban, amely 100%-ban bio, nem igazán akad.

Széles a kínálat ezekből a típusú árukból is, de egyik sem annyira olcsó és bőrbarát, mint amilyet házilag készíthetünk. Amellett, hogy költséghatékonyabban tudjuk megoldani a házi verziót, ráadásként még saját illatvilágunknak megfelelően is illatosíthatjuk. A „recept”, amelyet most bemutatunk gyorsan elkészíthető, és minden alapanyaga könnyedén beszerezhető.

Amire szükség van hozzá:

– 5 púpozott evőkanál kókuszvaj vagy shea vaj

– 30g szódabikarbóna

– 30g kukoricakeményítő

– 8-10 csepp bármilyen 100%-os illóolaj

Elkészítés:

Ha ez a pár hozzávaló megvan hozzá is láthatunk a dezodorunk elkészítéséhez, mely egyszerűbb, mint gondolnánk. Először is egy nagyobb tálba összekeverjük a keményítőt és a szódabikarbónát jó alaposan. Ezután vízgőz fölött megolvasztjuk a kókuszvajat vagy sheavajat, majd ráöntjük a szódabikarbónás keverékre. Ekkor tehetjük bele az illóolajat is, mely bármilyen, általunk kedvelt, 100%-os termék lehet. Ha minden benne van, simára kell keverni, hogy ne maradjanak benne csomók. Tárolhatjuk bármilyen megüresedett tégelyben, vagy akár a kiürült stiftes dobozba is visszatölthetjük. Érdemes pár órára hűtőszekrénybe tenni, hogy teljesen megszilárduljon. Ezt követően pedig már használhatjuk is.

A szódabikarbónának köszönhetően minden kellemetlen szagért felelős baktérium elpusztul, a vaj kellőképpen ápolja a bőrt, az illóolaj pedig garantálja a hosszan tartó friss és jó illatot. Ezt az egyszóval tökéletes izzadásgátlót pár perc alatt, otthon is kényelmesen elkészíthetjük. Garantáltan vegyszermentes, tehát amellett, hogy nem károsítja a bőrt, még lélegezni is hagyja.

Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 2 Átlag: 5

Szólj hozzá!