MegaRed, egy újabb fegyver az infarktus elleni harcba

Van olyan terület, melyen mi, magyarok vagyunk az elsők, messze megelőzve más európai országokat. Sajnos ez a terület pont a szív- és érrendszeri megbetegedések, valamint az ebből fakadó halálesetek száma.

Sőt, ezen a téren nem csak megelőzzük a többi Uniós tagországot, hiszen Magyarországon a szív- és érrendszeri megbetegedésekből fakadó halálesetek száma a háromszorosa az európai átlagnak.

Ennek hátterében számos ok húzódik kezdve a stresszes, túlhajszolt életmódtól, a dohányzáson át egészen a túlsúlyig. A szív- és érrendszeri betegségek legfőbb oka azonban mégis a nem megfelelő táplálkozásban keresendő. Ez a kedvezőtlen folyamat már sajnos igen fiatal korban elkezdődik, melyen azonban változtathatunk a megfelelő életmóddal és táplálkozással. Hiszen mint más betegségek esetén, úgy itt is a megelőzés lenne a legfontosabb.

Sajnos az átlag magyar ember mentalitása ennek ellentmond. A hazai lakosság több mint a fele egyáltalán nem törődik azzal, hogy mit eszik, és nem fordít kellő hangsúlyt a megfelelő táplálkozásra. Ezen felül a lakosság harmada túlsúlyos, és csupán negyede végez rendszeres testmozgást. Sőt, a felnőtt lakosság több mint 20% dohányzik, és a rendszeresen alkoholt fogyasztók száma is igen magas. Az ilyen életmód pedig már rövidebb távon is igen jelentős mértékben roncsolhatja az erek állapotát, valamint növelheti az infarktus veszélyét.

infarktus nagy

Az erek belső falán lerakodó koleszterin jelenti a legnagyobb problémát. Ennek, vagyis az  atheroma képződésnek a hatására az erek elkezdenek elmeszesedni és jelentősen veszítenek rugalmasságukból. Ezen folyamat a szívinfarktusok egyik közvetett kiváltó oka, hiszen a rugalmatlanná váló érfalak sokkal könnyebben megrepedhetnek, melynek következtében megindul a véralvadás. Ha emiatt a vérben vérrög képződik, akkor az könnyen elzárhatja a véráram útját, így a szívbe sokkal kevesebb oxigén jut majd, mint amennyire annak szüksége van, vagyis megindul a szívizmok egyes területeinek elhalása. A számok pedig hazánkban sajnos nagyon riasztóak, ugyanis évente több mint 30 000 friss akut miokardiális infarktussal kell számolni, sőt a magyar felnőttek között minden ötödik haláleset a szívinfarktus számlájára írható.

A kérdés tehát, hogy mi a megoldás?

A hatékony megoldás nyilván a teljes életmódváltás, vagyis rendszeres testmozgás, helyes táplálkozás, a napi stressz csökkentése, a dohányzás és alkohol fogyasztás mellőzése lenne. Ezek közül talán a valóban helyes táplálkozás jelenti azt a pontot, amit a legtöbben nehezen tudnak kivitelezni, pedig a szükséges tápanyagok megfelelő bevitele az, amivel a legtöbbet tehetünk szív- és érrendszerünk egészségének megóvásáért.

Ilyen létfontosságú tápanyagnak számítanak például az Omega-3 zsírsavak, melyek segítenek megakadályozni az érfalak megkeményedését. Az Omega-3 zsírsavak ugyanis alapvető összetevőjét képezik a sejtmembránoknak, és többek között ezek felelnek a sejtfalak rugalmasságáért. Ezen felül ráadásul ezen esszenciális zsírsavak bizonyos szintű gyulladáscsökkentő hatással is bírnak.

A gond csupán az, hogy viszonylag szűk azon ételek köre, melyek megfelelő mennyiségben tartalmazzák ezen létfontosságú zsírsavakat, sőt ezek ráadásul nem is nagyon tartoznak bele a hagyományos, magyar gasztrokultúrába. A len, a repce, vagy éppen a dió, illetve az ezekből készült ételek viszonylag ritkán kerülnek az átlag magyar asztalára, mint ahogy a szintén kiváló Omega-3 forrásnak számító hideg-tengeri halak is. Ha pedig valaki nem tudja étrendjét olyan módon átalakítani, hogy abban heti 2-3 alkalommal is helyet kapjanak a különböző tengeri halak és rákfélék, akkor az Omega-3-at más forrásból kell pótolni.

Ilyen forrásnak számítanak a MegaRed Omega-3 étrend-kiegészítők, melyek köszönhetően alapanyaguknak számos pozitív élettani hatást gyakorolnak szervezetünkre. Más Omega-3 tartalmú étrend kiegészítőkkel ellentétben a MegaRed kapszulákban nem halolaj, hanem krill olaj található. A krillek olyan apró garnélafélék, melyek főleg a déli óceánokban, az Antarktisz környékén őshonosak, és a helyi tápláléklánc alapját képezik. Mivel a krillek kizárólag fitoplanktonokkal táplálkoznak, ezért a belőlük készült olaj sokkal tisztább, mint a hagyományos halolaj.

Bottle 40 RB135737 TR733666

A MegaRed étrend-kiegészítők nagy előnye, hogy a bennük található krill olajban az Omega-3 molekulák pontosan olyan formában vannak jelen, amilyenben szervezetünknek szüksége van azokra. Ebből kifolyólag az Omega-3 zsírsavak sokkal gyorsabban és hatékonyabban képesek felszívódni a szervezetünkben, mintha hagyományos halolaj segítségével szeretnénk pótolni a szükséges mennyiséget. Emellett a krill olajnak van még egy hatalmas előnye a halolajjal szemben, ez pedig a kellemetlen, halas utóíz hiánya. Mivel a krill olaj könnyebben képes feloldódni a gyomorsavban, ezért a halolajjal ellentétben attól sem kell tartanunk, hogy böfögésre ingerelne minket, így a MegaRed tablettákat a nap folyamán bármikor bátran bevehetjük.

Az Omega-3 zsírsavak ráadásul azon felül, hogy rendkívül jó hatással vannak a szív- és érrendszeri panaszokra, és rendszeres, megfelelő mértékű fogyasztásuk mellett akár 19%-al is csökkenthetjük a kardiovaszkuláris megbetegedések esélyét, kiváló energiaforrások is, és nagyon fontos szereppel bírnak a immunrendszerünk, valamint anyagcserén szabályozásában. Ehhez ráadásul elegendő napi egy MegaRed kapszula, mellyel hatékonyan pótolhatjuk a szükséges napi Omega-3 szintet.

Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 0 Átlag: 0

Szólj hozzá!