Őszi bőrápolási tippek a hidegebb napokra

Az elegendő folyadékbevitel fontossága

Általában, amikor ténylegesen beáll a hidegebb idő és már nem tér vissza a meleg, észreveszünk bőrünkön egy-két kellemetlen tünetet, mint a kicserepesedett kéz és ajkak, és az itt-ott hámló bőrfelületek. Az alacsonyabb hőmérséklettől, hűvös széltől és kevés napsütéstől többnyire kiszárad bőrünk, mely feszítő, viszkető érzéssel párosul. Hiába végezzük a nyáron tökéletesen bevált bőrápolási technikákat, most minden haszontalannak tűnik. Ennek több magyarázata is lehetséges.

Egyrészt a melegben használt, könnyed krémek ősszel már nem bizonyulnak elég hidratáló hatásúnak. Ezeket cseréljük le erősebben tápláló készítményekre, esetleg vitaminnal dúsítottakra, de természetesen ügyeljünk bőrtípusunkra is. Másrészről azért is veszíthet bőrünk rugalmasságából és ragyogásából, mert picit visszaesik folyadék és gyümölcs-zöldség fogyasztásunk. Hőségben jobban érezzük a folyadék megfelelő mennyiségű bevitelének szükségét, hiszen nagyobb mértékben távozik a szervezetünkből. A hőmérséklet és ezáltal a szomjúság érzetének visszaesésétől függetlenül viszont ugyanúgy szükségünk van legalább napi 2 liter folyadékra, mint nyáron. Ha a víz esetleg nem esik olyan jól, akkor nyugodtan igyunk zöld vagy gyümölcsteákat, melyektől energikusabbak és jobb kedvűek is leszünk egyben. Gyümölcsök és zöldségek pedig ősszel is ugyancsak fellelhetőek, így ne felejtkezzünk meg róluk sem. Az alma és a szőlő például finomak, vitaminokban gazdagok és antioxidáns hatásúak is egyben.

bőrápolási tanácsok

Bőrápolási tanácsok

Az arcbőr természetesen külön odafigyelést igényel. Érdemes hetente 1-2 alkalommal tápláló arcmaszkot alkalmazni, mely hatása hosszútávon válik majd igazán érezhetővé. Intenzívebben ápol, mint egy arckrém, azonban többnyire nem zsírosít, hanem rugalmassá, egészségessé varázsolja a bőrt. A tonikot ilyenkor elhanyagolhatjuk vagy csökkenthetjük alkalmazásának rendszerességét, mert az is száríthatja az arcbőrt.

Akármennyire is jól esik, kerüljük a túl forró fürdőket, illetve tusfürdők és habfürdők terén hidratáló hatásúakat használjunk, esetleg fürdőtejet. Akinek a fürdővízből kilépve gyakran jelennek meg piros, kissé viszkető foltok a bőrén, az váltson tusfürdőt vagy habfürdőt sürgősen. Az ilyen maguktól múló kiütések allergiás reakciót jeleznek a készítmények valamely összetevőjére, melyek a kissé kiszáradt bőrön még kellemetlenebbek lehetnek. Ha nyáron nem tettük, akkor ideje tehát ezeket lecserélnünk valamilyen natúr, természetes összetevőjű termékre. Fürdéskor érdemes testradírt is alkalmazni, mely segít eltávolítani az elhalt hámsejteket, és utána a törölközővel finoman megszárított bőrbe belemasszírozni a hidratáló testápolót.

Összességében tehát oda kell figyelnünk a megfelelő mennyiségű és minőségű folyadék bevitelére, illetve a helyes táplálkozásra. A kozmetikumokat cseréljük le jobban hidratáló termékekre, és használjuk őket rendszeresen, ne csak nagyobb baj esetén.

Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 4 Átlag: 3.3

Szólj hozzá!