Sajtkrémleves

Hozzávalók 4 személyre:

20 dkg reszelt sajt

1-2 db tömlős sajt

2 dl tejszín

5-6 evőkanál liszt

húsleves kocka

só, bors

2-3 szikkadt kifli

Elkészítés:

Rakd a húsleveskockát nagyjából 2 liter vízbe, hogy feloldódjon, ezután öntsd bele a reszelt és a tömlős sajtot is. Sóval, borssal fűszerezd és forrald fel. Készíts habarást a tejszínből és a lisztből, főzd néhány percig, kóstold meg, hogy eléggé sós-e a leves. Itt el is lehet zárni a tűzhelyet és készítheted a kifliket. Darabold fel őket és dörzsöld be fokhagymával mindkét oldalát. Tedd a kifli falatokat serpenyőbe és alacsony hőfokon pirítsd meg őket. Ha az egyik oldala kész fordítsd meg, erre helyezz egy kevés reszelt sajtot, a másik oldalát pedig pirítsd meg. Nincs más teendő, mint szedni egy kevés levest és a tetejére szórni néhány szem pirított kiflit.

Értékelje ezt a cikket!
Összesen: 2 Átlag: 5
Megosztás: Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Email this to someonePrint this page

Szólj hozzá!